Автомобили

Лада се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ABS

  25.06.2022 14:05  
Лада се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ABS

“Лада” се завръща – без климатик, без ел.стъкла и без ABS, пише AUTOCLUB.bg.

АвтоВАЗ, руският производител на автомобили, който дълго време беше на пауза, възобнови производството на Lada Granta. Моделът вече се сглобява в нова версия, която местните медии наричат „антикризисна“. Липсват адекватни съвременни системи за комфорт и безопасност, които са стандарт в автомобилната индустрия от 90-те години насам.

Очаква се в първите дни да бъдат сглобявани само по около 50-60 бройки автомобили на ден. В момента конвейерът все още се настройва за новата версия на Grantа, което е причината за относително малкия тираж. Предвижда се през юни да бъдат сглобени общо около 500 бройки.

Официално тази Granta все още не е представена: няма подробности за оборудването или цените. По-рано обаче беше съобщено, че моделът с ще се предлага само с един 1.6-литров бензинов мотор с 90 к.с. Двигателят е с 8 клапана и отговаря на екологичен стандарт Евро 1. В този си вид Granta ще се доставя без въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система (ABS), електрически прозорци на задните врати, климатик и електрически усилвател на волана.

Tази версия на Granta най-вероятно ще струва около 650 хиляди рубли или около 20 700 лева по днешните обменни курсове.

С такава цена това ще бъде най-евтиният нов автомобил на пазара в Русия, който се очаква да загуби до две-трети от обема си през 2022 година. В бъдеще АвтоВАЗ предвижда партньорство с китайски доставчици на ABS и въздушни възглавници, които трябва да заменят досегашния партньор Bosch.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14