Свят

Зеленски: Всяко забавяне от Запада е покана за Русия

  27.06.2022 08:03  
Зеленски: Всяко забавяне от Запада е покана за Русия

Украйна се нуждае от мощна, модерна и напълно ефективна противовъздушна отбрана, която може да осигури защита срещу руски ракети. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

В него, той направи кратък преглед на нанесените в неделя руски удари в Украйна, жертвите, ранените и материалните щети при тях, цитира news.bg.

Част от ракетите са свалени. Но само част. Ние говорим за това всеки ден с нашите партньори. Вече има някои споразумения. Партньорите трябва да действат по-бързо, ако наистина са партньори, а не наблюдатели, настоя държавният глава.

"Забавянето на прехвърлянето на оръжие към държавата ни, всякакви ограничения, всъщност са покана за Русия да нанася отново и отново удари", настоя Зеленски.

Той настоя, че лидерите на Г-7, които се събраха в Германия на среща на върха, имат достатъчно общ потенциал да спрат руската агресия срещу Украйна и срещу Европа като цяло.

Но това е възможно само ако получим всичко, което искаме, и точно навреме, от което се нуждаем - оръжия, финансова подкрепа и санкции срещу Русия. Не може да бъде другояче в тази война. Защото именно тук - в небето над Киев, в морето край Одеса, на земята на Харковска област, Донбас, в Херсонска и Запорожка области - се решава какъв ще бъде животът в Европа в бъдеще. Тук, в Украйна и никъде другаде, каза той.

Говорих за това днес с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо - как иначе можем да засилим отбранителната подкрепа за Украйна и как иначе можем да увеличим натиска на санкциите върху Русия, разказа Зеленски.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14