Икономика

Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%

  27.06.2022 13:01  
Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%

Поскъпване на междуградските превози с 20%. За това предупреждават от автобусните превозвачи. Причините за поскъпването от бранша обясняват със скока в цените на горивата и влизането в сила на новите стойности на ТОЛ таксите от 1 юли, съобщи БНТ.

Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова освен в цената на билета, увеличение се очаква и в тази на стоките и услугите, защото без намеса на държавата инфлацията ще скочи още. По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно. Все още няма окончателно решение на бранша дали ще предприемат нови протести.

"Подозирам, че по-голямата част от колегите ще завишат цените на стоките и услугите от 1-ви юли. Но по отношение на автобусния транспорт това няма как да стане толкова бързо. Вие знаете, че ние имаме сключени договори с общините . Предстои те да бъдат ревизирани. Най -вероятно някъде ще се наложи тези договори да бъдат прекратени, за да може да се увеличи цената, защото закона за обществените поръчки не позволява друг механизъм . За това сме алармирали от години ПРЕСЕЧКА така че може би от 1-ви август най-късно ще бъдат завишени и цените по линиите", заяви Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00