Новини

Слави съди Кирил Петков за 50 000 лв.

  27.06.2022 13:31  
Слави съди Кирил Петков за 50 000 лв.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов е завел дело за 50 000 лв. срещу премиера в оставка Кирил Петков. Това съобщиха от Софийския градски съд, където на 24 юни е депозирана исковата молба.

Трифонов претендира за причинени неимуществени вреди вследствие на изказване, направено на 13 юни 2022 г. по време на пресконференция, лаконични са от съда, пише euractiv.bg

След като разпадна управляващата коалиция, Слави Трифонов обяви, че ще съди Петков, министърът на финансите Асен Василев и министърът на спорта в оставка Радостин Василев, заради техните твърдения, че той е мафията.

Според източници на EURACTIV в иска си Трифонов твърди, че е обиден и че е накърнено доброто му име.

„Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля“, закани се
Трифонов.

„Мафията загуби коалиционния си партньор“, обяви Кирил Петков по адрес на ИТН по време на брифинга на 13 юни, визирайки твърденията на Радостин Василев, че мафията е пробила в ИТН.

„Мафията загуби възможността си да направи правителство, на ход е народът“, добави тогава и Асен Василев.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00      
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00