Анализи

Атанасова на консултациите при Радев: ГЕРБ-СДС ще върне мандата

  27.06.2022 15:39  
Атанасова на консултациите при Радев: ГЕРБ-СДС ще върне мандата

„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения - това очакват хората от нас. Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем възможно най-бързо", заяви Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Тя добави, че целта е да започнат консултации за връчване на мандат на третата политическа сила по избор на държавния глава.

"Отчитаме предизвикателствата, съобразяваме се с рисковете. Затова нашата ПГ активно участва при вземането на редица решения. Поискахме извънредно разглеждане на Закона за държавния бюджет, защото си даваме сметка, че при всички кризи, ако държавата няма гарантиран бюджет, това ще е катастрофа. До този момент няма внесени законодателни инициативи във връзка с Плана за възстановяване. Сега е време за адекватни и държавнически решения", подчерта Атанасова.

„Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза. Българските граждани изпитват основателни тревоги от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, породени от кризите, които не могат да бъдат решени само от една партия”, посочи президентът Румен Радев.

По думите му бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците и усилията на институциите не само в национален, но и в международен контекст.

„България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува, очакваме да работим още по-ефективно и да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика”, добави Радев.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00      
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00