Новини

Парламентът изслуша Кирил Петков, който опита да убеди депутатите, че бил прав

  29.06.2022 22:33  
Парламентът изслуша Кирил Петков, който опита да убеди депутатите, че бил прав

Политически трус след изгонването на 70 руски дипломати от България. Стигна се до нов разрив между управляващите и до извънредно изслушване тази вечер на премиера в оставка Кирил Петков.

Близо 3 часа продължи закритото заседание на Народното събрание, където беше изслушан Кирил Петков заедно със шефове на служби по темата с дипломатите. Той се опита да убеди депутатите, че отзоваването на руските дипломати е дълъг процес, в който са участвали службите.

"По време на изслушването чухме всички служби. Ясно стана, че това е един дълъг процес, който е започнал още през март", заяви Петков.  Той допълни, че се е изяснила ролята му в решението:

„Много ясно беше докладвано, че аз, като министър-председател, съм оглавявал Съвета за сигурност, но реално отделните доклади, има 3 доклада на ДАНС, има доклад от МВнР, който е свикан на база на междуведомствена група. Има оперативно заседание на Министерски съвет, където това е дискутирано. Има един много дълъг процес, който се е случвал и който завърши с това Министерство на външните работи да направи отзоваването във вчерашния ден“.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00