Новини

Протежето на Генчовска без съгласие от гръцките власти за консул в Солун

  01.07.2022 12:10  
Протежето на Генчовска без съгласие от гръцките власти за консул в Солун

Според решение на Министерски съвет от 5 май т.г. , считано от днес, 1.07.2022 г., България следва да има нов генерален консул в Солун, Гърция. Това обаче не може да се случи поради факта, че гръцките власти все още не дават положително становище по назначаването на Антон Марков, директор на Ситуационния център в МВнР, съобщиха за "Скандал" служители на външното ни ведомство. Успешно издигнал се по времето на ГЕРБ, сега той е лично предложен за този пост от министъра в оставка Теодора Генчовска, която вместо да се занимава с външната политика на страната, трескаво назначава подобни сервилни кадри.
Служителите в МВнР вече не издържат на „военния режим“ на Генчовска, която наложи невиждана през годините, дори и за времето на социализма цензура във ведомството. Служителите се подготвят от няколко дни за стачни действия, но дори това не им се разрешава. Дългогодишно доказали се дипломати от кариерата са напълно игнорирани за сметка на удобни особи, които са наградени с високи постове зад граница. Въпреки доказателствата за финансови злоупотреби и корупционни практики, с които разполага МВнР от мандата на Антон Марков в Русия, той представлява ценен кадър за настоящия министър Генчовска.
Независимо че министър Генчовска не е запознала министър-председателя с пълния профил на Антон Марков, нейните гръцки колеги са проучили детайлно кандидата, каквато е и процедурата преди да се предостави съгласие на българската страна.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00