Анализи

Христо Иванов: Червената линия за нас е да не тласнем страната към поредните избори

  01.07.2022 14:09  
Христо Иванов: Червената линия за нас е да не тласнем страната към поредните избори

Номинацията на Асен Василев за премиер е суверенно решение на "Продължаваме промяната", което не е обсъждано с нас предварително. За нас като въпроси стоят как ще изглежда мнозинството, каква ще бъде коалиционната конструкция, т.е. в какъв формат ще търсят подкрепа – дали просто ще търсят подкрепа за правителство на малцинството, или ще търсят коалиционни отношения. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "" , предаде репортер на 

,,Важно е и как тези коалиционни отношения ще бъдат структурирани, защото досега имаше много сериозен проблем в комуникацията и вземането на решения, което за мен беше основната причина за разпада на коалицията и на правителството. И вече нататък да се обсъжда персоналният състав на това правителство. Всичко това ще бъде предмет на преговори следващата седмица'', коментира още той.

За нас непреодолимата линия е да не тласнем страната към едни поредни и деструктивни избори, но това не означава, че ще подкрепим всичко на всяка цена. Ще преговаряме и ще търсим здрав разум, насочен към това да има управление, което да носи резултати, допълни Иванов.

Съпредседателят на "" посочи, че ще се отзоват, ако бъдат поканени от ПП на разговор за съставянето на новия кабинет.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00