Новини

Андрей Гюров, ПП: Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета. Утре започваме преговорите

  01.07.2022 19:00  
Андрей Гюров, ПП: Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета. Утре започваме преговорите

С президента проведохме интересни и конструктивни разговори. По много теми мислим в една и съща посока, а тя е извеждане на страната от кризите и предотвратяване на един цикъл от избори. Това коментира председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в ефира на "Още от деня".

Той призна, че е била обсъдена и една от най-горещите теми в държавата - скандалът с изгонването на руските дипломати.

Доколкото президентът има пряка връзка с ДАНС, той също има достъп до информацията. Спазени са всички процедури за вземане на такова решение. Информацията, с която разполагаме ясно показа, че за България има заплаха за националната сигурност, обясни Гюров.

БСП се връщат на масата на преговорите с ясната подкрепа за това правителство и с желание за програмата до края на годината да бъдат включени и някои техни приоритети. Очевидно има много добра база за продължаване на разговорите и за намиране на съгласие, категоричен е Гюров.

Няма да губим никакво време - започваме преговорите още в утрешния ден, подчерта председателят на ПГ на "Продължаваме промяната".

Преговорите ще водим отделно с парламентарните групи на партиите по големина - първо с БСП, после с "Демократична България".

После от "Продължаваме промяната" ще представят програмата си в парламента и ще търсят подкрепа от депутатите.

По отношение на напусналата ПГ на "Възраждане" Елена Гунчева и това дали ще подкрепи правителство с новия мандат, Гюров уточни, че не са водени разговори с нея.

Убедени сме, че това ще бъде един цивилизационен избор за българските политици дали ще се намерят 121 депутати, които ще подкрепят посоката, която е поела България.

Относно съставът на кабинета, Гюров обясни: Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета, но и да има нови лица.

За поста вътрешен министър, той обясни, че желанието на ПП е законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в парламента и това е едно от условията им при сформирането на кабинет. Постът ще бъде освободен и ще търсим друг човек, "който да може да стъпи в обувките на г-н Рашков", допълни Гюров.

За това дали ще има нова формула на властта, той каза: Размишляваме върху формула, която да бъде по-гъвкава. През последните 6 месеца видяхме кои неща работят и кои не и затова най-вероятно ще има промяна и във формулата при министерствата.

Най-голямата грешка, която отчитаме е, че дадохме доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери, категоричен е Гюров.

За своето политическо бъдеще той заяви, че остава в Народното събрание и не е мислил в посока изпълнителна власт.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00