Шоу

Любители на ретро коли се насладиха на парада в Бургас

  02.07.2022 18:26  
Любители на ретро коли се насладиха на парада в Бургас

Ретро парад на автомобили се провежда в Бургас. Любителите на атрактивните автомобили могат да разгледат над 150 експоната в Морската градина.
15-ото издание на парада e със специалното участие на малката Цвети Байлова. Преди две години изложението на автомобили помогна да се съберат средства за операция на момиченцето, което е с диагноза детска церебрална парализа. След две успешни операции в Съединените щати, Цвети вече може да ходи.

"Ходи на училище, беше първи клас, наесен ще е втори. Чувства се прекрасно, сама е в училище, справя се самостоятелно", сподели Павлина Байлова, майка на Цвети.

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е направил трабант амфибия специално за Цвети. А топ атракция на тазгодишното издание е автомобил "Пиърс-Ароу" от 30-те години на миналия век. Собственикът му е руснак, който от 10 години живее в България и притежава едно от най-добрите студиа за реставрация на американски автомобили в Източна Европа.

"Автомобилът го купих от Америка преди 15 години, реставрирах го три години и половина. Това е "Пиърс-Ароу", много интересна марка, дадох му нов живот. Това е американският "Ройл Ройс" за времето си", разказа колекционерът Алберт Асилелов.

На ретро парада могат да се видят различни автомобили от редки серии. Любителите на стари коли могат да си направят и снимки за спомен.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00