Новини

Петков: Създаваме дружеството за спешна медицинска помощ по въздух

  20.07.2022 10:47  
Петков: Създаваме дружеството за спешна медицинска помощ по въздух

Държавата създава дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска помощ по въздух. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Припомняме, че вчера от Здравното министерство обявиха обществена поръчка за купуване на 6 медицински хеликоптера. Закупуването им ще бъде финансирано по Плана за възстановяване и развитие. Първата машина би трябвало да пристигне в края на 2023 г. Има опция за купуване на още два хеликоптера. Така, за общо 8 машини, държавата би дала около 162 милиона лева.

„България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага в 60-те минути след инцидента или т.нар. „златен час”. Това е една огромна победа за българското правителство и българските граждани”, коментира Петков.

Той съобщи още, че очакваните средства за хотелиерите, приели бежанци от Украйна, ще бъдат изплатени днес. „Ще приемем 80 млн. да бъдат платени от европейски средства за украинските бежанци”, посочи премиерът в оставка.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29      
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25