Икономика

Tetra Pak се изтегля от Русия

  27.07.2022 09:00  
Tetra Pak се изтегля от Русия

Tetra Pak обяви, че се оттегля от Русия и предава руското си подразделение на местно управление. Съответната информация беше предоставена на РБК от пресслужбата на предприятието.

Докладът отбелязва, че Tetra Pak вече не може да поддържа операции в Русия поради „комплексното въздействие на експортните ограничения върху Руската федерация, което доведе до прекъсване на веригата за доставки“.

Сега в страната ще действа независима организация, която ще трябва сама да се занимава с развитието на веригите за доставки. Коментирайки напускането на Tetra Pak, руският вицепремиер Виктория Абрамченко каза, че страната разполага с технологията, суровините и ресурсите, необходими за подмяна на опаковки и материали. Според нея аналозите няма да повлияят по никакъв начин на качеството на продуктите.

В средата на юни Националният търговски съвет на Швеция забрани транспортирането на стоки Tetra Pak до Русия. Компанията, която притежава завод в град Лобня в Московска област, каза на шведските власти, че доставките са част от хуманитарна помощ, но тези аргументи изглеждаха неубедителни.

В края на май директорът на фабриката в Лобня каза, че поради проблеми с доставчиците продуктите ще пристигат на рафтовете на магазините въпреки всичко , но не "толкова красиви и цветни", колкото са свикнали да ги виждат купувачите. Той обясни това с оптимизиране на използването на суровини, докато компанията търси нови решения.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29