Новини

Започнаха протестите на пътните фирми в София и страната

  27.07.2022 10:38  
Започнаха протестите на пътните фирми в София и страната

Започнаха протестите на пътните фирми в цялата страна. В София участниците се събират в района на Народното събрание и покрайнините.

Успоредно с това на много места по пътищата в страната протестиращите ще затварят трасетата в рамките на 1 час - от 10 до 11 ч.

Протестиращите се събират, освен в района на парламента в столицата, и на разклона на Околовръстния път на София в началото на магистрала "Тракия". Оттам по околовръстното шосе ще тръгне шествие, което няма да затваря пътя, а ще се движи заедно с останалия автомобилен поток в посока Северна дъга и магистрала "Хемус", обикаля столицата посока Южната дъга и се връща обратно до сборния пункт. Колоната ще тръгне към 9.30 ч.

В центъра на София протестът е съгласуван до 17 ч., съобщиха за "Хоризонт" от камарата.

Ако имате възможност, избягвайте центъра на столицата, тъй като пред Народното събрание върви и ремонт на тротоарите и се преподреждат жълтите павета.

Другите 18 точки по пътищата на страната, които ще бъдат затворени за движение между 10 и 11 ч., са разположени както следва - по автомагистрала "Хемус", там, където е построена, или пътят София - Варна ще бъде затворен при Ботевград, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен - при пътен възел Белокопитово и на входа и изхода на Варна.

Проблем ще има по околовръстното на Пловдив, при Стара Загора и преди Бургас - на съоръжението за обходния път.

Ще бъде затворено за час кръстовището Крепост край Хасково. И още - пътят край Видин, Монтана при кръговото кръстовище за началото на прохода Петрохан, Плевен и Русе, при Перник/светофара при село Драгичево/ и Благоевград - при пътния възел Благоевград юг, а и пътят между Чепеларе и Пампорово при разклона Проглед, както и при Самоков.

Протестът в страната ще продължи до 12 ч./Факти


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29