Шоу

На концерт във Варшава Стинг заяви, че войната в Украйна е абсурд, основан на лъжа

  31.07.2022 18:34  
На концерт във Варшава Стинг заяви, че войната в Украйна е абсурд, основан на лъжа

Британският музикант Стинг прекъсна концерта си във Варшава в събота вечерта, за да предупреди публиката си, че демокрацията е атакувана в световен мащаб, и да заклейми войната в Украйнакато "абсурд, основан на лъжа", съобщава БТА, позовавайки се на "Асошиейтед прес". Той помоли популярния полски актьор Мачей Стър да излезе на сцената, за да преведе предупреждението му, че демокрацията е "в голяма опасност да бъде изгубена, освен ако не я защитим".

"Алтернативата на демокрацията е затвор, затвор на ума. Алтернативата на демокрацията е насилието, потисничеството, лишаването от свобода и мълчанието", каза Стинг и след това прокара ръка през врата си в жест, който прерязва гърлото.

"Войната в Украйна е абсурд, основан на лъжа. Ако преглътнем тази лъжа, лъжата ще ни изяде", продължи с посланието си Стинг. На 24 февруари Русия нахлу в Украйна под претекст за демилитаризация и денацификация на страната.

Музикантът предизвика бурни аплодисменти, когато каза, че демокрацията е нещо объркано и разочароващо, но все пак си струва да се борим за нея.

След речта си той изпълни Fragile, в чийто текст се казва, че нищо не идва от насилие и нищо не би могло.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29