Свят

Зеленски: Руските терористи станаха първи в света

  07.08.2022 09:32  
Зеленски: Руските терористи станаха първи в света
  ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор, предаде БНР. По-рано Киев и Москва си отправиха взаимни обвинения за обстрела от петък в близост до един от реакторите на централата. "Руските терористи станаха първите в света, които използват атомна електроцентрала... за терор", каза Зеленски.

Украйна е постигнала тази седмица сериозни резултати в унищожаването на логистичните и тилови части на руската армия, каза още украинският президент във вечерното си видеообръщение.

"Руската армия няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в преки битки. Затова врагът разчита на артилерия и тотален обстрел. Те се опитват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна постигнаха високи резултати в унищожаването на логистиката на руската армия. И всеки удар по складове с боеприпаси на противника, по командните му пунктове, по струпаната руска техника, спасява живота на украинските военни и цивилни", каза Зеленски.

Той благодари на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни усилия удържат врага и на партньорите, които доставят на Украйна необходимото оръжие. Украинският президент напомни за поредния пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс".


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29