Новини

Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде

  11.08.2022 13:53  
Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде

Няма уволнения на служитли на МВР, а смени на постове. Това заяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев. "Не сме уволнявали никого в МВР, няколко човека сме преместили от постовете им. Причините са изцяло професионални. Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде", каза вътрешният министър.

"Моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона и да има осъдителни присъди", каза още Демерджиев. 

Той опроверга коментарите за зам.-министри, обитаващи сгради, които не са позволени със закон да се обитават. "Няма никой от политическия кабинет, който да обитава тези сгради", категоричен бе вътрешният министър. "Другото е тема по време на управлението на г-н Рашков и аз не искам да я коментирам", допълни той. 

Има разместване в управлението на “Гранична полиция”, каза още Демерджиев. Целта е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимава с влизането на България в “Шенген”. “Тези рокади не са направени под натиск”, категоричен бе вътрешният министър.


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29