Новини

Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

  14.08.2022 13:00  
Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности на извънреден брифинг пред медиите за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге във вилното селище "Делта хил" край село Кладница

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата съпруга. Именно тя е подала сигнал в полицията. Според разследването жертвата е бил на работа и се е прибрал. Съпругата му, която е била сама, не е чула или видяла нищо подозрително, казаха още от прокуратурата.

„Сигналът е получен на 11 август в 20:30 ч. и са предприети незабавни действия – оглед и разпити. Самият интензитет на случая предполага промяна с часове на самото развитие на случая. Назначени са много експертизи, които ще дадат яснота за спецификата на деянието“, това заяви старши комисар Павел Млеканов, директор на Областна дирекция МВР-Перник.

Тази сутрин се появи информация, че има задържан мъж, който е заподозрян по случая, но комисар Млеканов не потвърди това. От прокуратурата също заявиха, че на този етап няма задържано лице, тъй като доказателствата, събрани до момента, не установяват съпричастие на което и да е било конкретно лице.

Към този момент няма и повдигнати обвинения, посочи говорителят на Окръжната прокуратурата в Перник прокурор Албена Стоилова.

"До момента са разпитани около 5-6 лица по досъдебното производство", посочи Стоилова.

На въпрос как точно е настъпила смъртта на швейцарския бизнесмен от прокуратурата заявиха, че не е имало видими следи от насилие и кръв.

"Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа, възложени са експертизи, от заключенията на които се очаква да стане ясно как е причинено нараняването и дали това нараняване е причина за настъпване на смъртта", допълни говорителят на Окръжната прокуратурата Албена Стоилова.

Няма доказателства за първоначалната версия, че трупът е местен и преобличан след настъпването на смъртта. Тялото е намерено на пода в гаража, а не в автомобил, потвърди още Стоилова.

Назначени са ДНК и съдебно-медицинска експертизи.

Работи се по всички версии, като не се придава тежест на нито една от тях, независимо от времето, допълниха от прокуратурата и полицията.

Бизнесменът Удо Ланге отдавна живее и работи в България. Той е имал цех в Перник, който по-късно е продал. В момента има бизнес в София, откъдето се работи, обясни наблюдаващият прокурор по делото Аделина Алексиева.

 


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29