Новини

Антон Кутев отговори дали служебното правителство ще създава партия

  14.08.2022 13:23  
Антон Кутев отговори дали служебното правителство ще създава партия

Това да няма газ е огромен проблем и приоритет. Създадохме Щаба, за да решаваме проблемите един по един. Приоритет е интерконекторът с Гърция да заработи. Надявам се много бързо да има документи. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в ефира на бТВ.

По думите му са поискали данни от работотадетелите у нас, които работят на газ, за да се търсят начини за покриването на нуждите им. "Стремим се всичко, което има до момента да бъде потвърдено. Обявяваме търг до края на годината, за да търсим най-добрата цена. Не сме се отказали от танкерите с втечнен газ. Оказа се, че в Булгаргаз има огромна финансова дупка", каза Кутев.

Кутев каза още, че са изпратили искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери за втечнен газ и той ще бъде удължен.

"Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред", заяви говорителят на служебното правителство.

Ще се използват всички механизми, категоричен бе той.

Той каза, че в рамките на този бюджет ще се опитат да направят всичко възможно, за да подпомогнат най-уязвимите групи.

Не усещаме и не очакваме подкрепа от другите политически формации, категоричен е Кутев и допълни, че те няма да влязат в политическата битка. Ние ще подготвим изборите. Нямаме политическа партия и ще се стремим да се максимално безцветни, каза Антон Кутев.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29