Шоу

Фил Колинс и Genesis продадоха музикалните си права за колосална сума

  02.10.2022 09:58  
Фил Колинс и Genesis продадоха музикалните си права за колосална сума
  google

В края на март тази година Genesis направиха последния си концерт. Фил Колинс и компания явно са решили да се оттеглят с достойнство от голямата сцена, защото Wall Street Journal съобщава, че тримата артисти са продали музикалните права на Genesis и цялото си творчество (в това число и соловите си албуми) на Concord Music за сумата от…300 милиона долара, пише zrockradio.bg.

Сделката включва соловата кариера на великия Фил Колинс, соловите записи на Тони Банкс (клавирни) и китариста Майк Ръдърфорд и цялата музика, която триото е създало с Genesis. Много интересно, но сделката не включва творчеството на Питър Гейбриъл в групата, нито неговата доста успешна солова кариера след това. При всички положения сделката е добра и това е една от най-сериозните суми, на които ставаме свидетели в последно време (все пак Брус Спрингстийн продължава да държи лидерството в това отношение).

В интервю за WSJ президентът на Concord Music Боб Валънтайн казва, че се надява да успее да запознае младите хора с творчеството на уникалните Genesis. Ето какво споделя той:

“В света, в който живеем днес – с Фейсбук, Инстаграм, Тик Ток, всички тези платформи, които движат разпространението на по-старата музика – определено разполагаме с много лостове да върнем тази музика отново към живот.“

Определено има и доста сигнали за това, че по-младото поколение е готово да приеме Genesis и най-доброто им творчество през годините. През 2020 година песента “In The Air Tonight” отново се завърна в класациите на Billboard, след като двама братя близнаци се снимаха, докато слушат парчето за пръв път и песента предизвика бурна радост у тях, а клипът бързо обиколи социалните мрежи.

С по стотина милиона долара на сметките само от тази сделка, всеки от музикантите в Genesis ще може да се отдаде на заслужена почивка, след като в началото на тази година стана ясно, че вече им е трудно да правят концерти, а Фил Колинс пя седнал през цялото време.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14