Свят

Нови руски удари е имало тази сутрин в Киев

  31.10.2022 11:22  
Нови руски удари е имало тази сутрин в Киев

Експлозии отекнаха тази сутрин в украинската столица Киев. Между 8.00 и 8.20 ч. журналисти на Франс прес са чули най-малко пет мощни взрива. Кметът на града Виталий Кличко съобщи, че става дума за руски удари по Киев. След тях квартали на града са останали без ток, а в някои зони няма и вода, добави Кличко, предаде Франс прес.

Ударите бяха нанесени три дни след атака по руския флот в Крим, която Москва приписва на Украйна и казва, че е била извършена с помощта на Лондон. След този удар, извършен с дронове в Севастопол, Русия суспендира споразумението за износ на зърно от украинските пристанища.

Киев беше вече подложен на руски обстрел на 10 и на 17 октомври. Тогава атаките бяха извършени с руски дронове иранско производство, отбелязва Франс прес. Тези удари засегнаха енергийната инфраструктура на столицата и доведоха до прекъсване на тока в последните дни.

Асошиейтед прес съобщава, че украински представители днес са съобщили за масиран руски обстрел и по критично важна инфраструктура в Харков и други градове. По-рано днес ТАСС съобщи, че на много места в Украйна са отекнали сирени.

Сега украински представители предупреждават, че в резултат на ударите по Харков и Запорожие днес може да има и спиране на електроподаването.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14