Новини

Нинова: Днес станахме свидетели на коалиция на войната

  03.11.2022 17:50  
Нинова: Днес станахме свидетели на коалиция на войната

Винаги сме били против даването на оръжие на Украйна. Смятаме, че това ни прави страна в конфликта и днес отново последователно гласувахме против. Ние осъдихме войната в Украйна и виниги сме подкрепяли украинските бежанци, но България не трябваше да предоставя военна помощ. Всякаква помощ за страдащите хора - да, но даването на оръжие само удължава тази война. Няма как с даването на оръжие да постигнеш мир.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на Народното събрание да предоставим военна помощ на Украйна.  

"Днес се получи много интересна коалиция. Ние я нарекохме "коалиция на войната". Интересното е, че ДБ гласуваха с ДПС, а ПП с ГЕРБ. Най-интересна е позицията на Стефан Янев, който до днес не спираше да казва, че не трябва да предоставяме оръжие на Украйна. Всичко това показва, че в парламента има едни плаващи мнозинства и политическа нестабилност", разкри тя.  
"С връщането на хартиената бюлетина даваме правото на хората, които ги е страх от машините приемрно, да гласуват. Ние не искаме премахването на машинното гласуване. Даваме възможност хората да изберат дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машина. За нас връщането на хартиената бюлетина ще повиши избирателната активност. Освен това в обществото има съмнения към машинното гласуване и ние също имаме съмнения за манипулации", коментира Нинова промените в Изборния кодекс, с които се връща гласуването с хартиена бюлетина.  

"Защо пратиха съдебна охрана в 7 часа сутринта в дома ми? Навсякъде пращат призовкари, а на мен, която всеки ден съм пред камерите, в 7 сутринта идват хора с пистолети, притесняват съседите ми, мен, семейството ми. Това е опит за психически натиск. Двама униформени от съдебна охрана звънят по звънците на съседите да ме търсят. Това е недопустимо", категорична бе Корнелия Нинова.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14