Новини

Българин е обвинен за убийството на жена си и дъщеря си в Испания

  08.11.2022 15:03  
Българин е обвинен за убийството на жена си и дъщеря си в Испания

Българин е обвинен в жестокото убийство на жена си и 6-годишната им дъщеричка в испанския град Мостолес, съобщава вестник „Ел мундо”.

Ирина, 29-годишната жена, убита от съпруга си миналата неделя, е имала намерение да се раздели с партньора си, споделят нейни близки пред El Mundo. Това може да е причината, която е накарала 39-годишния българин Галин да убие нея и дъщеря им Мария, съобщават испанските медии.

Жената никога не е подавала сигнали за малтретиране, но въпреки това е казвала, че в някои случаи съпругът й е бил агресивен с нея, според няколко нейни близки приятели.

Миналата неделя вечерта мъжът съобщил на няколко приятели чрез WhatsApp, че е нападнал жена си и че ще посегне на живота си. Притеснени, те отишли в къщата на българина и чукали на вратата. Никой не им отворил, затова те решили да уведомят Националната полиция, пише изданието.

При пристигането си агентите успели да влязат в къщата и открили безжизнените тела на жената и момичето, с множество прободни рани по врата и гърдите.

Там полицаите открили и предполагаемия извършител на двойното убийство. Той е направил опит за самоубийство, като се е намушкал с ножа в гърдите и краката. Мъжът е бил  откаан в болница в Махадахонда, където са извършени още тестове, за да се оцени сериозността на нараняванията, които той би причинил сам.

Към момента предполагаемият убиец остава в болница, под постоянно полицейско наблюдение, според полицейски източници.

Соченият за извършител на двойното престъпление работел в автосервиз. Наскоро заминал за родината, след като баща му се разболял. Бил е извън Испания за около два месеца и се върна у дома миналата седмица.

Три-четири дни Ирина, която била маникюристка, била дистанцирана и не споделяла нищо със своите приятелки.

„Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило“, казват пред испанските медии нейни приятелки.

Миналата седмица Ирина признала пред друга своя близка приятелка, че се разделя със съпруга си. Близките й видели Ирина, Галин и момичето заедно за последен път миналата събота. В нощта на двойното престъпление никой от съседите не чул нищо странно в блока, в който семейството живеело повече от седем години.

Пред испанската телевизия Европа говори Лузмила, чиято дъщеря е учила в същото училище като убитото момиче, в учебния център са "много шокирани", като "някои учители плачат", казва тя.

Около стотина души запазиха петминутно мълчание в понеделник, което Общинският съвет призова в знак на траур за убийството на майката и момичето, към което се присъединиха кметът Ноелия Посе и говорителите на всички партии с представителство в общината.

Обявен е тридневен официален траур и също така преустанови всички официални и политически прояви за следващите три дни и знамената ще се веят наполовина.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14