Новини

Борисов: Всички партии са приемливи за управление, без Възраждане

  08.11.2022 17:36  
Борисов: Всички партии са приемливи за управление, без Възраждане

Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на ПП показаха съвсем различно ниво - ниво, което очакват хората. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, решението за съставяне на правителство трябва да е нестандартно, а отиване на нови избори би било безотговорно. "Времената са такива, че е невъзможно да се направи правителство, но именно тогава нестандартни решения могат да дадат решения накрая. Ще седнем на разговори и с Нинова. Ще подкрепим всичко разумно там. Убеден съм, че и тя ще подкрепи нещо от нашите предложения. Дори ще говорим и с "Възраждане" по темите "Образование", "Патриотизъм" и "Здравеопазване". Всички партии са приемливи за реално управление, без "Възраждане", добави той.

"Преди една седмица днешната среща беше невъзможна. Срещата щеше да започне с атака, а ние да отвърнем с Gemcorp и парапета. От днешната среща виждам, че има възможност да се надгради много, ако не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока трябва да се следва. Важно е да се седне и да се говори, включително и с г-жа Нинова за социалния пакет. И с „Български възход“, и с Възраждане", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи два подхода, които според него трябва да се следват занапред: „Финансистите на двете партии да продължат преговори на експертно ниво. Ако искаме да дадем още по-голяма институционаност, трябва да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на БНБ", уточни той.

И припомни, че народът е отредил, че никоя партия не може да състави самостоятелно правителство. "Никакво его - без значение с кой мандат ще се направи правителство - първи, втори или трети. Ако стигнем до разбирателство, ще има правителство по политики и така ще се върне парламентаризмът", посочи лидерът на ГЕРБ.
По думите му трябва да се мисли за народа и за общото благо, а не за егото на дадена партия. "Има голям шанс. Благодаря на Радев за разбирателството", каза още Борисов.
Той уточни, че не канят ПП и ДБ за коалиционни партньори. "Във всички случаи ще предложим състав на правителство. Във всички случаи сигурно и от "Продължаваме промяната" ще предложат състав на правителство", коментира още Бойко Борисов.

"Ще се включим в исканията за отваряне на бюджета, когато стане ясно какво ще се случи след неговото приемане. Не е най-важното бюджетът", каза той.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14