Новини

Свиленски: Както е тръгнало консултациите ще завършат около Коледа, 40 дни Радев не връчва мандата

  10.11.2022 11:07  
Свиленски: Както е тръгнало консултациите ще завършат около Коледа, 40 дни Радев не връчва мандата

"Много е удобно на служебния кабинет да работи без правителство и без контрол. Как да направим правителство, когато 40 дни президентът не връчва мандата. Както е тръгнало консултациите ще завършат около Коледа. Това е несериозно поведение към парламентарната демокрация - призоваваме да си внесат бюджета и да се връчват мандатите. В този бюджет ги няма 70 процента от подкрепата за бизнеса, икономиката и българските граждани", заяви в "Денят започва" Георги Свиленски от БСП.

Той предвиди социални протести от 1 януари, ако не бъде внесен бюджет на държавата.

Той изрази надежда ГЕРБ да намери възможност да направи правителство, но още веднъж подчерта, че от БСП са заявили, че мандат с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма да подкрепят.

"Провеждаме тези срещи, за да видим около какво може да има обединение. Засега виждаме на 95% покриване на програмите в социалната част с "Продължаваме Промяната", допълни Георги Свиленски.

Той коментира и поисканата от ГЕРБ-СДС и БСП оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Поискахме да бъде поета отговорност от министъра на вътрешните работи, защото този трагичен инцидент е емблемата, знакът, това, което вижда обществото от неправилното и нереформираното управление на Министерството на вътрешните работи", каза още Георги Свиленски.

 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14