Икономика

Банско попадна в класация на CNN

  11.11.2022 19:10  
Банско попадна в класация на CNN

Разбира се, има много радост да отпиете еспресо пред парижко кафене или да ядете тапас в сърцето на Барселона. Но Европа също е пълна с толкова много прекрасни, недооценени места. Независимо дали искате да посетите исторически, пренебрегвани градове или диви планински вериги, където малко туристи стъпват, тези 21 подценени европейски дестинации със сигурност ще предизвикат сериозен пристъп на страст към пътешествия, пише glasnews.bg

Така CNN започва материала си за кътчета в Европа, които са останали недооценени от туристите. Може и да се изненадате, но в класация има и българска дестинации. И не не става дума за Пловдив, който попадна вече в няколко подобни материала в чужди издания, а за Банско.

За града в подножието на Пирин изданието пише, че карането на ски в Алпите, независимо дали във Франция, Швейцария или Австрия, може да бъде чудесно преживяване, но и доста скъпо. Именно тук си проправя път Банско. То описва курорта като “най-голямата ски зона в България”, която предлага “едни от най-добрите зимни спортове в Европа” и няма да оставите банковите сметки празни.

Комплименти получават още снежната покривка на пистите и разнообразието от развлечения, на които туристите може да се отдадат след карането на ски.

Класацията започва с английския Норич като там можете да видите една от най-старите катедрали в Европа, както и CNедна от най-старите кръчми "Адам и Ева" - от 1249 година.


Подреждането продължава със Северен Уист, Шотландия. За франкофоните любопитно място ще бъде Оранж, Франция. Там може да разгледате римски театър, който датира от първи век след Христа.

Дестинация от северната ни съседка Румъния също попада в класацията. Планините Амусени са сред най-дивите кътчета на Стария континент. Дом са на голяма популация от европейски кафяви мечки, както и вълци.


За почитателите на гръцката култура предложенията са две - Загори и Патмос.

Разбира се, може да отправите поглед и към по-северните части на континента. Например към Хене Странд, Дания, където ще бъдете омагьосани от разбиващите се в крайбрежието вълни и ободряващо хладния вятър. Незабравимо ще бъде пътешествието ви и до Финландия, особено ако се отбиете до Нелим и езерото Инари. Районът, където се намират, е отдалечен и див, идеален за каяк, къмпинг и плуване. Есенните цветове тук са едни от най-зашеметяващите в света. Може да имате и шанса да наблюдавате северното сияние.

CNN препоръчва също така да дадете шанс на белгийския град Антверпен и германския Висбаден. Дом на 26 термални минерални извора, Висбаден е бил в бизнеса с уелнес дълго преди това да се превърне в тенденция за пътуване през 21-ви век. Този красив град обаче не е само за успокояване на болките в ставите и почивка и възстановяване. Известен е и със своето пенливо вино.

Сред най-подценяваните европейски дестинации са още Сардиния в Италия, Вилнюс в Литва, Ротердам в Нидерландия, Калмар в Швеция, националния парк Бяловиежа в Полша, Прищина в Косово и Пула в Хърватия.

Апетитът за пътешествия може да отведе търсачите на спиращи дъха пейзажи в Испания. И по-точно в планинската верига Лос Пикос в северната част на страната. Назъбените й върхове се издигат внушително към небесата.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14