Спорт

ЦСКА победи Черно море с 2:0

  12.11.2022 17:40  
ЦСКА победи Черно море с 2:0

ЦСКА победи Черно море с 2:0 на стадион "Тича" в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а десет по-късно Марселино Кареасо удвои актива на "червените".

Черно море започна добре срещата и създадоха първата опасност в мача. Матеус Клементе получи вдясно на наказателното поле на "червените", елиминира Де Нойер и стреля по диагонала, но ударът му премина встрани от гредата на Бусато.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна - 2

Гостите от столицата опитаха да пресират по-високо по терена "моряците", което им се получаваше, докато варненци приеха постепенно играта в своята половина в хода на първия четвърт час.

В 17-ата Тибо Вион достави центриране от свободен удар, а опитът на Жеферсон с глава отиде аут. Изключителна възможност се откри пред нападателя на ЦСКА - Дюкенс Назон в 24-ата. Хаитянинът получи топката пред наказателното поле на Черно море след рикошет и се озова "очи в очи" с Георгиев. Стрелецът шутира, но Георги Георгиев с тяло блокира удара му. В 30-ата Маурисио Гарсес отправи изстрел от малък ъгъл, но Георгиев боксира встрани.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна - 3

Осем преди края пък Гарсес стреля за трети път точно посока варненската врата, но и тук Георгиев се справи с трудностите.

Втората част буквално започна с изключителна възможност за ЦСКА. Дюкенс Назон пое отляво и влезе към средата, след което подаде надясно към Иван Турицов. Капитанът на ЦСКА видя страхотно Маурисио Гарсес, който изпревари Панов, но от един метър нападателят не успя да засече в опразнената варненска врата. В ответната атака Черно море отговори подобаващо на агресията на ЦСКА. Велислав Василев се понесе по левия фланг и даде към Васил Панайотов, който трябваше да бъде спрян от Енес Махмутович, а ударът на капитана на "моряците" отиде над напречната греда.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна - 4

В 64-ата Дюкенс Назон комбинира с Иван Турциов в наказателното поле на Черно море. Той видя Жеферсон, който овладя пред наказателното поле и нанесе мощен удар по топката, която се оказа неспасяема за Георгиев - 1:0 за ЦСКА.

В 74-ата Резервата Марселино Кареасо шутира много силно от дистанция в обсега на стража Георги Георгиев. Той не се намеси убедително и кълбото мина между краката му, след което премина и голлинията на варненската врата - 2:0 за гостите.

ЦСКА превзе крепостта "Тича" във Варна - 5

В 90-ата минута Де Нойер получи втори жълт картон, съответно червен


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14