Новини

Бащата на 12-годишния Александър: Той ми е единственото важно в живота

  13.11.2022 19:36  
Бащата на 12-годишния Александър: Той ми е единственото важно в живота

Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред NOVA бащата разказа как е изгубил детето си. Случаят с изчезналото момче предизвика вълна от съпричастност. Стотици полицаи, доброволци, планински спасители, кучета и специална техника участват в издирването му край Перник.

В града пристигна и президентът Румен Радев. Утре полицията и прокуратурата в Перник ще дадат повече подробности за издирването на детето.

Всички роднини на 12-годишният Александър продължават да го търсят. Бащата заяви пред NOVA, че не е спирал да търси детето си денонощно от изчезването му в петък следобед.

„Той ми е единственото важно нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да живея, ако не го намеря. Така че каквото искат да си говорят, това са някакви глупости и измишльотини. Моята вина е, че си погледнах в телефона”, каза Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали често и детето никога не е правило опит да бяга, твърди бащата.

„Аз спирам колата, той слиза, взима си зайо байо или някаква играчка и тръгва пред колата, защото аз имам ДЦП и ми е трудно да се справям с неговото темпо. Той тръгна, както си се разхожда пред мен, но той не тръгва да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, но примерно 5-10 минути и след това го нямаше”, разказа Цветанов.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, но винаги са успявали да го намерят сами – без намеса на полиция.

„Той понякога такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил неволно. Няма причина. Той понякога така в стремежа си да си поиграе, ги прави тези забежки, но няма причина, според мен, да изчезва от родителите си и от вкъщи”, заяви Елисавета Ваклинова.

Лелята е категорична, че Александър не е в града.

„Ако слезе до центъра на града, сам ще намери дома си. От центъра той се прибира сам”, каза Ваклинова.

Лелята и дядото на Александър не спряха да го търсят и днес. Момченцето реагирал на името Сашо, обясняват близките му.

Входната врата на блока, в който живее Александър, от вчера стои отворена, с надеждата, че ако момчето само се прибере, ще може да си влезе в дома. Според баща му Сашко е кален на студ.

„Той има много висока степен на имунна защита, здрав е физически, може да издържи, но не може да издържи без вода и храна, той трябва нещо да яде и да пие”, каза Александър Цветанов.

Бащата търсеше сина си днес на ново място - посочено му от гадатели.

„Живо и здраво е детето, обади ми се една екстрасенска. Каза, че е тук до Перник, под някакъв мост с някакъв клошар с дълга коса, дълга брада и черно яке и стои под моста с него. Така ми каза. Близо до Перник до гората. Сега проверяваме всички мостове, какво да правим”, каза Александър.

За момента обаче детето остава в неизвестност. От момента на изчезването му бащата му не се е прибирал в дома им. Продължава да търси сина си с надежда да го открие. 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14