Новини

Президентът Радев: Инцидентът в Полша крие риск за разширяване на войната

  16.11.2022 08:02  
Президентът Радев: Инцидентът в Полша крие риск за разширяване на войната

Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи, е неприемлив, крие риск за дестабилизация на целия регион и за разширяване на териториалния обхват на войната на Русия срещу Украйна. Това се казва в официална позиция на президента Румен Радев, разпространена тази вечер след като стана ясно, че двама души загинаха при експлозия в Полша в близост до границата с Украйна.

Необходимо е незабавно изясняване на този опасен случай и предприемане на адекватни мерки. Всеки ден на тази война разрушава бъдещето на Европа и света, подчертава президентът.

Според Румен Радев поддържането на съвременни отбранителни способности и запазването на единството в Алианса са от ключово значение за опазването на мира.

Двама души загинаха при експлозия в село Пшевдов в Източна Полша, близо до границата с Украйна. Полски медии съобщиха, че има подозрения, че са жертви на руски ракети, които са поразили полската територия, предава Ройтерс.

Премиерът Матеуш Моравецки свика спешно заседание на правителствената комисия за национална сигурност и отбрана, съобщи говорителят на полския кабинет. НАТО също разглежда информацията, която не е потвърдена.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14