Свят

Песков вдигна рамене: Нямам информация за инцидента в Полша

  16.11.2022 09:41  
Песков вдигна рамене: Нямам информация за инцидента в Полша

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков каза пред CNN, че няма информация за инцидента в Полша.

„За съжаление нямам информация за това“, цитира го телевизията. CNN не цитира други изявления на Песков във връзка със събитията в Полша. Полското радио ZET, позовавайки се на неофициални източници, съобщи, че във вторник две ракети са ударили зърносушилни в село Пржеводов (Люблинско войводство), разположено в източна Полша на границата с Украйна.

Според спасителните служби двама души са загинали. Полското правителство вече проведе спешна среща по повод инцидента, като министърът на правосъдието Збигнев Жобро го нарече „взрив на ракета“ и инструктира главния прокурор да поеме личен контрол върху разследването по случая, предаде ТАСС.

Руското министерство на отбраната съобщи, че не са нанасяни удари по цели в близост до украинско-полската граница с руско оръжие. Както подчертаха във ведомството, снимките на останките, публикувани от полските медии от мястото на инцидента, нямат нищо общо с руските оръжия.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14