Новини Свят

Украйна не обмисля евакуации след засилените руски удари

  16.11.2022 18:39  
Украйна не обмисля евакуации след засилените руски удари

Ефективността на украинската противовъздушна отбрана беше сред темите на заседанието на президента Володимир Зеленски с върховното военно командване. Украинските власти заявиха, че не обмислят евакуация на градове след засилените руски ракетни атаки срещу инфраструктура, които оставиха милиони хора без ток.

Големи части от Украйна останаха без ток, след като Русия предприе вчера най-масирания обстрел на енергийната ѝ инфраструктура от нахлуването си на 24 февруари. От държавния мрежов оператор обясниха, че няма да известяват предварително за всички прекъсвания заради аварийно-ремонтни дейности. Според властите е постигнат значителен напредък във възстановяването. 

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че отново имат ток 8 от десетте милиона души, на които е било прекъснато електричеството.  Повечето ракети са изстреляни по енергийна инфраструктура. Ясно е какво иска врагът, но няма да го постигне. Знам, че ударите извадиха от строя електрическата мрежа в много градове на страната ни. Работим и ще възстановим всичко, ще превъзмогнем всичко. На заседание на Зеленски с военното командване беше взето решение за засилване на защитата на критичната инфраструктура. Върховната рада - парламентът на Украйна, продължи действието на военното положение в страната за още 90 дни - до 19 февруари. В сила остава и общата мобилизация.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14