Новини

ГЕРБ и Възраждане откриха много свързващи ги политики

  16.11.2022 20:20  
ГЕРБ и Възраждане откриха много свързващи ги политики

По време на среща за политики в Народното събрание ГЕРБ и "Възраждане" изказаха сходни възгледи в сектор "Енергетика", но подминаха червените линии помежду си. Разговорите бяха по инициатива на ГЕРБ, съобщи БНР. По време на срещата двете политически сили разкритикуваха действията на кабинета "Петков" заради поети ангажименти в Плана за възстановяване и устойчивост за съкращаване на работата на въглищните централи към 2026 година и изтъкнаха близост по теми като регулиран пазар, компенсации за битовите потребители и бизнеса.

Делян Добрев от ГЕРБ коментира: "И то забележете срещу какво - срещу батерии, от които нямаме нужда, тоест тук не става въпрос за кон за кокошка, ами става въпрос направо за предаване на националния интерес. Тоест по тази тема ние сме единомишленици." От "Възраждане" възприеха идеята на ГЕРБ за създаване на Кодекс за социална подкрепа, в който да се регламентират всички социални плащания. Петър Петров изрази необходимостта от по-сериозна социална подкрепа: "Тъй като, за съжаление, българското общество обеднява."

От ГЕРБ отново настояха да се избягват предложения в бюджета, които могат драстично да увеличат дефицита, а от "Възраждане" дадоха заявка, че между двете четения на т.нар. удължителен бюджет, внесен от служебното правителство, да внесат балансирани предложения с уточнението: "Знам, че всички български граждани искат да чуят от нас, че минималната работна заплата ще се увеличи и то с много, но следва да отговорим и на въпроса откъде ще дойдат тези пари, без да изпразним държавната хазна", отбеляза Петър Петров.

От "Възраждане" приветстваха инициативата на ГЕРБ за стартиране на процедури за избор на конституционни съдии, членове на Висшия съдебен съвет от квотата на НС и за главен инспектор в Инспектората към ВСС заради изтекли мандати. От ГЕРБ дадоха уверение да подкрепят предложения на "Възраждане" за драстично увеличение на наказанията за пияни и дрогирани шофьори.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14