Анализи

Борисов призова депутатите на ГЕРБ-СДС да не бързат с Изборния кодекс

  17.11.2022 10:54  
Борисов призова депутатите на ГЕРБ-СДС да не бързат с Изборния кодекс

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова парламентарната група ГЕРБ-СДС да не бърза с изборното законодателство и да търси консенсус за пълно гарантиране сигурността на машинното гласуване. Борисов призова да се запази Общественият съвет към Централната избирателна комисия, да не отпада изборен район "Чужбина" и да остане реда за 40 заявления при разкриване на секция. На живо във Фейсбук от централата на ГЕРБ Борисов коментира, че с декларации срещу връщането на хартията като право на избор при упражняване на вота "Продължаваме промяната" се опитват да изместят общественото внимание от последиците от тяхното управление.

"Понеже изобличихме ги в огромните далавери в газа, огромни далавери в петрола, и за удара, който нанесоха и на енергетиката със закриването на централите в Маришкия басейн. Те нямат друго, освен това да говорят. Ние сме ги били по техните правила.

Не, ние нямаме никаква изгода. Искаме справедливост. Днес някой от ПП каза "посягане на демокрацията". Ми значи цяла Европа е без демокрация тогава. Намери го и Христо Иванов, и го попитай дава ли ти гаранция за машините. Ако ти дава, да ни докаже".

 

 

 

 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14