Автомобили Икономика

Има голяма вероятност Audi да фалира

  17.11.2022 12:49  
Има голяма вероятност Audi да фалира
  google

Миналата година членът на борда на директорите на Audi Хилдегард Вортман каза, че има 50 процента шанс германската марка да фалира в рамките на десетилетие. Сега топ мениджърът, който ръководи отдела за продажби на компанията, потвърди тези си думи и добави, че следващите години ще бъдат решаващи за автомобилния производител. За да избегнем най-лошия сценарий за Audi, е необходимо да започнем да трансформираме марката още днес.

През последните години цялата световна автомобилна индустрия преживява лоши времена. Причината за това е пандемията от коронавирус, недостигът на микроелектроника, поскъпването на енергоносителите и кризата, свързана с военното нахлуване на Русия на територията на Украйна. Според Вортман всички тези фактори са причинили сериозни щети на Audi. Броят на поръчките за автомобили от жители на Западна Европа е намалял с 15%. Според топ мениджъра марката трябва да започне трансформацията възможно най-бързо.

Едно от решенията, които могат да запазят Audi на повърхността, може да бъде пълен отказ от производство на автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2033 година. В допълнение, компанията ще пусне цяла линия от нови електрически автомобили през следващите години. Производството на батерийни модификации на популярни модели също ще помогне за справяне с кризата. Компанията планира да започне продажбата на електрически Audi A3, A4, A5, както и на A6, A7, A8 и няколко нови кросоувъра след пет години.

Audi планира скоро да прекрати производството на легендарния модел TT. В началото на октомври стана известно, че германската марка ще отбележи 25-годишнината на емблематичния спортен автомобил със специална серия от сто коли, наречена Iconic Edition.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14