Икономика

Създадено в лаборатория месо е одобрено за консумация в САЩ

  17.11.2022 16:06  
Създадено в лаборатория месо е одобрено за консумация в САЩ

Американската агенция по храните и лекарствата за първи път одобри за консумация месо, което е създадено в лаборатория от животински клетки, предаде БГНЕС.

Става въпрос за компания, която произвежда пилешко месо, култивирано чрез клетки от живи животни и използва клетките за отглеждане на месо в резервоари от неръждаема стомана. Фирмата ще може да пусне продуктите си на пазара, след като бъде инспектирана от Министерството на земеделието на САЩ (USDA), се казва в изявление на Агенцията по храните. 

"Светът преживява хранителна революция и агенцията се ангажира да подкрепя иновациите в снабдяването с храни", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

"Ние сме развълнувани от това съобщение.Тази историческа стъпка проправя пътя ни към пазара", каза Дейвид Кей, директор по комуникациите на компанията. 

Американската агенция по храните и лекарствата заяви, че е прегледала данните на компанията и няма допълнителни въпроси относно заключението, че нейният продукт е безопасен за консумация от хора.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14