Новини

Нинова: Машинното гласуване остава, просто даваме право на избор на хората

  17.11.2022 18:26  
Нинова: Машинното гласуване остава, просто даваме право на избор на хората

Доста се вдигна тонът на тази дискусия, излязоха много крайни оценки и една истеричност. Това сподели в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на БСП Корнелия Нинова по повод връщането на хартиената бюлетина.

,,Чух, че г-н Гюров казва, че тяхната цел е да се даде възможност всеки свободно да си изрази вота. Нашата цел е същата. 47% от хората искат хартиена бюлетина, а 48% – машина. Няма нищо по-демократично от това да осигуриш право на избор'', посочи Нинова.

Тя подчерта, че машините за гласуване няма да се махат, а единствената цел е избирателите да имат избор дали искат да гласуват с машина или с хартиена бюлетина. По думите ѝ гаранцията за вота ще бъде подсигурена с премахването на т.нар. тъмна стаичка и въвеждането на видеонаблюдение във всички секции както в страната, така и в чужбина. Така, според Нинова, няма да има манипулации и недействителни бюлетини.

Лидерът на социалистите бе категоричен, че БСП няма да оттеглят проекта си, както настояват от "Продължаваме промяната".

Някак си от приоритетите на ПП изчезна борбата с корупцията. Отпадна и решението да се гласуват семейните помощи за деца. Тоест онези приоритети, на които залагаха, и смяната на модела, изведнъж се изпариха. Всичко това започва да изглежда съмнително, коментира още Нинова.

Според нея няма опасност БСП да попадне в изолация.

В заключение Корнелия Нинова посочи, че плаващите мнозинства са опасни за България, защото "те не дават сигурност и перспектива" пред страната и гражданите.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14