Новини

Кирил Петков поиска президентско вето за Изборния кодекс

  18.11.2022 21:09  
Кирил Петков поиска президентско вето за Изборния кодекс
  google

Според съпредседателя на "Продължаваме промянатаКирил Петков президентът трябва да наложи вето, ако промените в Изборния кодекс минат през гласуване в пленарната зала.

Той се включи в протеста пред Народното събрание срещу връщането на хартиената бюлетина.

"Ако промените минат през зала, вето е най-малкото, което се очаква от президента", коментира Петков пред журналисти.

Според него трябва да се премахнат няколко опорки.

От партия „Български възход“ обвиниха някои партии, че имат силно влияние в местната власт

„Първата опорка на Борисов е, че едва ли не тези машини са някакви машини, за които той не знае. Според мен българският Мадуро е Борисов, защото българският Мадуро Борисов е избрал тези машини", посочи съпредседателят на ПП.

Той попита в коя нормална държава Изборният кодекс се променя след полунощ. Петков предложи в парламента да се създаде временна комисия за промените в изборното законодателство, в която да се проведе дебат.

„Тяхната истинска цел не е да има честни избори. Тяхната истинска цел е да подменят вота на българските граждани, да го направят тихо, да го направят в късните часове на деня, но ние няма да им го разрешим“, допълни той.

Петков добави, че в сряда тяхната парламентарна група ще влязат в пленарната зала, за да предложат създаването на тази комисия. „Ако откажат и тази комисия за гласуване, това означава, че всички български граждани ще са наясно, че никой не иска да говори за честни избори. Искат да откраднат честния вот на българите“, заяви той.

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14