Новини

Двама украинци замесени в крупен обир на апартамент в Бургас

  21.11.2022 14:52  
Двама украинци замесени в крупен обир на апартамент в Бургас

За крупен обир на апартамент в Бургас, извършен от двама украинци, съобщиха от Районната прокуратура и полицията в морския град. Единият от двамата мъже е със статут на бежанец. И двамата са криминално проявени, с множество извършени престъпления в Украйна.

Кражбата е извършена през деня, докато не е имало никой в жилището. Стойността на откраднатите пари, в различни валути и златни накити е на стойност около 100 000 лева, съобщи  административният ръководител на Районна прокуратура Мария Маркова.

Извършителите са били добре подготвени, ползвали са ръкавици, а в претърсвания на три адреса са намерени 135 инструменти за отключване и разбиване на жилища, като шперцове, пили, къртачи и др., каза директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Двамата украинци са дошли у нас през юли тази година. Живели са на свободен наем - единият в Бургас, другият в Несебър. Те са 37 и на 45 години, като по-възрастният се установил у нас със съпругата и детето си. 

Мъжете са заловени след спецакция на Криминална полиция. В момента са задържани за срок до 72 часа. Предстои районният съд в Бургас ще гледа искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите. 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14