Новини

Костадин Костадинов: Румен Радев върви по ръба на закона

  22.11.2022 12:20  
Костадин Костадинов: Румен Радев върви по ръба на закона

Не е изненадващо, че президентът заяви, че изборите ще са през март. Така той заобикаля на Конституцията, върви по ръба на закона, основният мотив е да няма избори през зимата, с аргумента, че ще месеците ще са тежки. Това заяви за "Твоят ден" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Този парламент е изключително импотентен, некомпетентен е слаба дума. Дори да се създаде кабинет, няма да е стабилен. Положението даде допълнителни легитимация и самочувствие на президента. Слабостта на българския политически елит, неговата безхаберност и инфантилност водят до изпъкване на президентската институция. Категорично против сме президентска република", посочи той.

По думите му партиите, които са били в опозиция, сега се чувстват в нещо като полувластова позиция. "От друга страна имаме креслива полуопозиция, която само отрича, без да дава предложения. Ние сме привърженици на машинното гласуване. Сканиращите машини са били предмет на кръгла маса още преди 2 години. Странно е, че сега ДПС не подкрепя машините, остава се с впечатлението е, че проблемът е в този, който ги контролира", коментира Костадинов.

Според него единственото единодушно отхвърлено предложение беше премахване на "Информационно обслужване". "Това беше наше предложение. Отхвърлянето му показва, че проблемът е в контрола на ИО. Това е паразитна институция, която трябва да бъде ликвидирана и разследвана", категоричен е той.

По темата с отчитането на данъци на "Лукойл" у нас Костадинов подчерта, че е добра идея, ако парите се насочат за компенсации, но при липсата на бюджет е интересно как ще стане.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14