Новини

Стреляха по българския клуб Цар Борис III в Охрид

  24.11.2022 09:26  
Стреляха по българския клуб Цар Борис III в Охрид

Неизвестен извършител е стрелял в сряда вечерта с оръжие  срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, предаде БГНЕС.
При инцидента няма пострадали. По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи на клуба.
Нападението е извършено около 21.00 часа българско време. Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.

Македонското министерство на външните работи осъди нападението, определяйки го като "вандалски акт". В него обаче никъде не се споменава изрично, че нападението е извършено срещу български клуб.

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната", се казва още в съобщението от МВнР.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14