Спорт

Аржентина взе поправителния срещу Мексико

  27.11.2022 08:00  
Аржентина взе поправителния срещу Мексико

Отборът на Аржентина се върна в играта на световното първенство по футбол след отчайващия старт със загуба с 1:2 от аутсайдера Саудитска Арабия в първия си мач в група С.

Тази вечер Лионел Меси и компания взеха с успех поправителния изпит срещу Мексико и спечелиха с 2:0. Попаденията отбелязаха Лионел Меси в 64-ата и Енцо Фернандес след асистенция на Меси три минути преди края на редовното време.

С успеха Аржентина се нареди на второто място с 3 точки, а лидер е Полша с 4. Именно срещу поляците Аржентина излиза в последния си мач на 30 ноември. Тогава е и срещата между Мексико и Саудитска Арабия. Мексиканците на практика се сбогуваха с Мондиала, тъй като имат само една точка в актива си до момента.

През първото полувреме двата тима демонстрираха бърз и качествен футбол, но без голове. Мексиканският нападател Алексис Вега получи шанс да открие резултата от пряк свободен удар преди почивката, но вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес изби топката с плонж. За Аржентина пък пропуснаха Меси и Лаутаро Мартинес.

Меси бе фаулиран на малко повече от 20 метра пред вратата на мексиканците в началото на второто полувреме и в 51-та минута имаше възможност да вкара едно от марковите си попадения. Звездата на Аржентина обаче изпрати топката малко над напречната греда на стража на Мексико Гийермо Очоа.

Меси се реваншира в 64-та минута. Той получи втори шанс да стреля от тази позиция и този път го направи прецизно от игра, изпращайки топката с левия крак по земята в долния ляв ъгъл за 1:0.

Голът вдъхнови Аржентина. Воденият от Лионел Скалони тим овладя контрол над мача в следващите минути и затвърди доминацията си с второ попадение в 87-та минута. Енцо Фернандес получи къс пас от Меси от корнер, след което финтира Ерик Гутиерес на ъгъла на наказателното поле и изпрати точен фалцов удар в обратния ъгъл.

Срещи от втория кръг в група С на световното първенство по футбол в Катар:

Аржентина - Мексико - 2:0 (0:0)
голмайстори: 1:0 Лионел Меси 64, 2:0 Енцо Фернандес 87

Полша - Саудитска Арабия - 2:0 (1:0)
голмайстори: 1:0 Аркадиуш Милик 39, 2:0 Роберт Левандовски 82


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14