Шоу

Дуа Липа получи албанско гражданство (СНИМКИ)

  29.11.2022 13:17  
Дуа Липа получи албанско гражданство (СНИМКИ)

Световноизвестната изпълнителка с албански корени Дуа Липа получи декрет за албанско гражданство от албанския президент Байрам Бегай на церемония вчера, предаде АТА, цитирано он БТА.
 
„В навечерието на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на Албания почитаме не само онези личности, които в миналото са допринесли и помогнали за създаването на новата албанска държава, но и всички онези, които със своя принос във всяка област на живота придават стойност на албанската идентичност и ни карат да се гордеем във всеки момент“, каза Бегай.
 
В навечерието на големия концерт на Дуа Липа по случай 110-годишнината от независимостта на Албания, който ще се проведе на площад „Скендербег“ в албанската столица Тирана тази вечер, певицата положи клетва като най-новата албанска гражданка пред кмета на Тирана Ерион Велиай на специална церемония вчера, пише агенцията.
 
В публикация в социалните мрежи днес албанският премиер Еди Рама публикува поздравление по случай 110-ата годишнина от независимостта на Албания, придружено от снимка с Дуа Липа.
 
Министър-председателят Рама покани всички да присъстват на нейния концерт тази вечер. Концертът на изпълнителката днес съвпада и с инициативата Европейска младежка столица, в рамките на която (в Тирана) са проведени над хиляда различни спортни и културни събития.
 
По информация на АТА, вече световната музикална звезда Дуа Липа е родена в Лондон на 22 август 1995 г. в албанско семейство от Косово. Тя е получила образованието си в Лондон и Прищина, където семейството ѝ се установява след обявяването на независимостта на Косово през 2008 г.
 
Дуа Липа има множество награди и отличия за приноса си към музиката и изкуството, включително три награди „Грами“.
 
Певицата се занимава и със социалните проблеми в различни страни по света, като работи заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на кампании за правата на децата.
 
След земетресението в Албания на 26 ноември 2019 г. Дуа Липа помоли феновете си за подкрепа и дарения и заедно с албански дизайнери организира кампания за набиране на средства, приходите от която отидоха при семействата на жертвите на земетресението, допълва АТА.

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14