Свят

Елизабет Втора знаела, че ѝ остава малко време

  29.11.2022 15:34  
Елизабет Втора знаела, че ѝ остава малко време

Последните дни на кралица Елизабет II са на фокус в нова книга. В откъс, публикуван от "Daily Mail" от предстоящото издание на кралския биограф Гайлс Брандрет "Elizabeth: An Intimate Portrait", той пише, че покойната кралица се била примирила с наближаващия край, и това ставало ясно от посещението на преподобния д-р Иън Грийншийлдс в Балморал през уикенда преди тя да почине.

"Истината е, че Нейно Величество винаги е знаела, че оставащото ѝ време е ограничено. Тя прие това като благодат", пише Брандрет.

"Нейната вяра беше всичко за нея. Тя ми каза, че не съжалява", каза д-р Грийншийлдс, имайки предвид последния уикенд, който прекарал с нея в Балморал.

Както вече писахме, има и слухове, че Нейно Величество има рядка форма на миелома, рак на костния мозък, "което би обяснило нейната умора и загуба на тегло и онези "проблеми с мобилността", за които често ни разказваха през последната година от живота ѝ", се казва в книгата на Брандрет. Той обяснява, че не е изненадващо, че причината за нейната смърт се счита напредналата ѝ възраст, пише Дир.бг.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14