Спорт

Франция подаде жалба до ФИФА заради отменения гол на Гризман

  01.12.2022 10:04  
Франция подаде жалба до ФИФА заради отменения гол на Гризман

Футболната федерация на Франция (ФФФ) подаде жалба до ФИФА във връзка с отменения гол на Антоан Гризман в мача срещу Тунис. Нападателят вкара в осмата минута на добавеното време, но след намесата на ВАР попадението не беше зачетено и “петлите” отстъпиха с 0:1.

Загубата не е фатална за тях, защото те не само се класираха за осминафиналите, но и завършиха на първото място в групата.

Въпреки това обаче французите скочиха като ужилени заради решението на „хората в тъмната стаичка“. Медии, социални мрежи, босове, треньори - всички изпищяха заради "огромната несправедливост".

“Написахме жалба, защото според нас голът неправилно беше отменен. Спазихме срока да пуснем жалбата до 24 часа след завършването на мача. След като бъде изпълнен център и играта е подновена, съдията няма право да прибягва до консултация с ВАР, освен ако не се касае за евентуален червен картон”, коментира представител на ФФФ пред “Льо Паризиен”.

“Не знам правилата наизуст, чакам допълнителна информация. Но мисля, че след подновяване на играта от центъра, а след това и сигнал за край на мача, ВАР не може да се намесва. Потърсих отговор от самия главен съдия, но няма да споделя какво ми каза. Не искам да го злепоставям”, обяви селекционерът на Франция Дидие Дешан на пресконференцията след мача с Тунис.

“Не може така, не може! Имате ли номера на Колина?“, иронично попита треньорът, визирайки президента на Комисията на арбитрите към ФИФА Пиерлуиджи Колина.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14