Свят

Омари и зеленчуци от градината на Белия дом ще присъстват на вечерята в чест на Макрон

  01.12.2022 16:34  
Омари и зеленчуци от градината на Белия дом ще присъстват на вечерята в чест на Макрон

В първия ден от държавното си посещение в Съединените щати, френският президент Еманюел Макрон отправи предупреждение към Вашингтон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Макрон каза, че американската програма от 430 милиарда долара за инвестиции и субсидии в помощ на компаниите в Америка могат да "фрагментират Запада". Според президента на Франция, това са "супер агресивни мерки". Той призова за по-голяма координация между двете страни на Атлантика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След частна вечеря във вашингтонски ресторант, стопаните на Елисейския дворец бяха официално приветствани в Белия дом. Сближаването между САЩ и Франция е реално от първия ден на войната в Украйна и то е изключително важно, отбеляза Макрон. Той обаче предупреди за определен риск вследствие на политиката на Вашингтон.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Съществува риск, който трябва да споделим като между приятели. Този риск е, че сме изправени пред предизвикателствата, САЩ гледат на първо място САЩ, това е нормално, ние правим същото с нас. След това гледат съперничеството си с Китай и в известен смисъл Европа и следователно Франция се превръщат в нещо като уравновесяваща променлива", заяви Еманюел Макрон - президент на Франция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-късно тази вечер е държавната вечеря на гостите от Франция и домакините им в Белия дом. Менюто включва омари от щата Мейн, хайвер, телешко, портокалов сладкиш, печени круши с цитрусов сос, зеленчуци от градината на Белия дом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съпругата на Джо Байдън - Джил Байдън подчерта присъствието на масата на американско сирене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

снимки: БГНЕС


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14