Новини

Протест пред парламента: Да спрем кражбата на избори с хартиена бюлетина!

  01.12.2022 19:53  
Протест пред парламента: Да спрем кражбата на избори с хартиена бюлетина!

Активът и симпатизантите на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" организират протест пред Народното събрание срещу "кражбата на избори с хартиена бюлетина".

По-рано днес лидерите на двете формации дадоха съвместно изявление от трибуната в кулоарите на парламента, след като НС, с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП - общо 124, окончателно върнаха хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели.

"Продължаваме промяната", "Демократична България",  "Възраждане" и "Български възход" - общо 95 депутати гласуваха "против".

Мнозинството записа на второ четене, че "в избирателната секция избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.

"Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес", обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Днес е денят, в който демократичният вот на всеки български гражданин ще бъде подменен, денят, в който отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини, когато изкривяването на вота кара цялата система да работи корупционно. Продължавайте да отстоявате своите права, надяваме се да ни подкрепите", призова съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Протестиращите блокираха пътя и това предизвика напрежение сред шофьорите.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14