Анализи

Пламен Абровски съсипа ПП за Капитан Андреево: Искат да върнат границата на държавата, а вкарват други частни лаборатории

  06.12.2022 11:55  
Пламен Абровски съсипа ПП за Капитан Андреево: Искат да върнат границата на държавата, а вкарват други частни лаборатории

Бившият депутат от "Има такъв народ" и настоящ съветник на министъра на земеделието Явор Гечев - Пламен Абровски, направи разтърсващи разкрития за случващото се по границата и схемите на "Продължаваме промяната".

"От "Продължаваме промяната" лъжат. Те казват, че ще върнат държавата на границата, но в същото време са вкарали друга частна лаборатория на границата. На ПП им бе дадено да се грижат за тази държава, но те не са направили нищо. Вярвам, че главния прокурор ще си свърши работата", призова той.

“Не е важно защо бе сменен Христо Вълчанов. По-скоро въпросът е защо ден, след като държавата удвои капацитета за вземане на проби и няколко дни преди решението за влизане на България в Шенген, ПП вдигат темата за границата отново? Защото според мен някой някъде е поел ангажимент, който не може да изпълни и някой някъде се притеснява", сподели съветникът на земеделския министър.

"В друга телевизия зам.- министър показа чат с Христо Даскалов, в който той си признава, че агенцията не е имала капацитет да изследва пробите. Ето ви заповед на г-н Даскалов. С нея на 19 август проф. Даскалов определя частна лаборатория в гр. Варна да прави проби на всички гранични пунктове за фъстъци. Нали щеше само държавата да се занимава с тази дейност? Нали така твърдеше Христо Даскалов? А с негова заповед се дава на друга частна лаборатория да извършва пробите на всички гранични пунктове", разкри Абровски.

"Знаете ли какво е да се направи акредитация за месец и половина? Една лаборатория се акредитира за 7 месеца. Даскалов и ПП имаха възможност за 8 месеца да акредитират лабораторията, но не го направиха", продължи той.

"Министър Явор Гечев каза, че Вълчанов “Не издържа на моя ритъм”. Българската лаборатория удвои своя капацитет на “Капитан Андреево”. ПП не направиха абсолютно нищо", категоричен е бившият депутат.

"Всеки човек има кредит на доверие. Директорът на БАБХ трябва да е експерт. Проф. Даскалов за 8 месеца не се справи, създаде брутален хаос на границата. Отстраняването на Вълчанов започна преди 3 месеца. Тази агенция трябва да свърши нещо още по-добре. Отново се дава кредит на доверие. Не може да постъпваме с хората, както постъпваха ПП. Ако успеят да се справят с това забързано ежедневие - това е добре. Служебният кабинет не може да си позволи да си върши бавно работата", коментира Абровски отстраняването на шефа на БАБХ Христо Вълчанов.

"Онази лаборатория на Капитан Андреево не работи. Тя ще стои там, докато съдът каже. Защо ПП говорят за там? Те говорят, защото някъде са поели ангажименти", каза още той.

Ние даваме една заповед на частна лаборатория за изследване на фъстъци - това прави ПП. Проблемът е ПП, хаосът, който завари служебния кабинет, бе в следствие на техните действия и бездействия. Нека службите да проверят дали в тази агенция не е имало безстопанственост. Когато казваме, че се връща държавността, се дава на частна лаборатория във Варна да прави изследвания. Защо ПП не внесоха сигнала в прокуратурата, а само в ДАНС", попита още бившият депутат.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14