Новини

Инспектор Близнаков: Над 570 шофьори с алкохол и наркотици, хванати по празниците

  02.01.2023 20:18  
Инспектор Близнаков: Над 570 шофьори с алкохол и наркотици, хванати по празниците

Цифрите в тежките ПТП и ранените участници в движението от 23 декември до 1 януари показват тенденция към намаляване. 27 по-малко са тежките произшествия, а 34 по-малко са ранените. Хванати за алкохол и наркотици са над 570 души. Миналата година са били около 450. Това каза за NOVA главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

По думите му случващото се по пътищата е отражение на случващото се в цялото общество. "Трудно може да се каже дали 18-те загинали в периода на празниците са заради шофиране след употреба на алкохол. За същия период през изминалата година са били 16. Ефективността на контрола по пътищата се е покачила. Уредите ни улавят всички наркотични вещества, колкото повече засилваме контрола, зачестяват водачите с наркотици и алкохол. Не мислят за живота на останалите", посочи той.

Според него е имало случай на водач хванат за 18-ти път зад волана с алкохол, който накрая загива в ПТП. "Шофирането трябва да е отговорна дейност. Много са случаите на произшествия, възниквали след употреба на телефони. Разсейването е голям бич. Трябва да възпитаме децата си да спазват правилата и да сме внимателни. Когато възникне едно ПТП, почти винаги виновен е водача. Нека когато някой види нередности на пътя, да сигнализира", призова инспектор Близнаков. 


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14