Новини

Президентът Румен Радев връчи втория мандат на Продължаваме Промяната

  03.01.2023 11:04  
Президентът Румен Радев връчи втория мандат на Продължаваме Промяната

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на "Продължаваме Промяната".

"Номинираме академик Николай Денков за кандидат за министър-председател", заяви председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.

"Получавате този проучвателен мандат в първия работен ден на новата година, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, диалог и разбирателство, за единение около важните за страната ни приоритети. Вярвам, че ще използвате времето в рамките на предстоящата седмица да потърсите необходимата подкрепа от останалите политически сили, така че в рамките на до 7 дни да се върнете с изпълнен мандат и проектосъстав на Министерския съвет", заяви Румен Радев.

Академик Николай Денков допълни, че "Продължаваме Промяната" приемат този мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна.

Народните представители не одобриха кандидатурата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за съставяне на правителство. "За" него гласуваха 113 депутати, "против" бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат дойде от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на ДПС и "Български възход", но гласовете на депутатите от тези партии не достигнаха.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14