Новини

ДБ иска консултации при президента преди третия мандат

  06.01.2023 14:37  
ДБ иска консултации при президента преди третия мандат

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова президента да не бави процедурата с третия мандат, а да го връчи възможно най-скоро. Според него нов кръг от консултации с парламентарно представените партии преди последната папка е ненужен.

"Като се получи третият мандат, трябва да бъдат хората, които ще го получат, така добри веднага да го върнат, защото само ще загубят време отново. Искам да посъветвам президента Радев, в момента, в който получи обратно мандата от Денков, веднага да задейства процедурата по връчване на третия мандат, защото не искам да ставам свидетел на това, както се случи предишния път с нов кръг от консултации, преди връчването на третия мандат. Желанието на президента изборите да бъдат в края на месец март почти се е сбъднало. Т.е. това, което може да се случи, е в рамките на следващите 10 дни парламентът да бъде разпуснат и след това да отиваме на избори"

Точно обратното поиска съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Той заяви, че дясната коалиция е готова да излъчи правителство, но не само на всяка цена и само след като всички формации дадат своите заявки 

"Би било разумно президентът да проведе още един цикъл от консултации, на които наистина всички от тези политически сили, които сега в парламентарна зала се замълчаха, да направят заявки, защото "Демократична България" подхожда отговорно, ние сме готови да носим отговорност за излъчване на управление, но не на каквото и да е управление. И ние самите ще можем да отговорим на въпроса дали в рамките на третия мандат можем да подкрепим или да имаме някаква роля, след като видим дали изобщо има минимална нагласа да се правят реформи, минимална нагласа да се поеме отговорност за политики, които да движат страната напред".


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14