Новини

ПП върна неизпълнен втория мандат, Радев пита могат ли да се договорят с ГЕРБ в рамките на третия мандат

  09.01.2023 10:10  
ПП върна неизпълнен втория мандат, Радев пита могат ли да се договорят с ГЕРБ в рамките на третия мандат

"Продължаваме Промяната" върнаха на президента Румен Радев неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство.

"Връщам папката с неизпълнения мандат. За съжаление, този списък от национални цели с приоритети и задачи за тяхното постигане не получи достатъчна политическа подкрепа, но съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци тепърва предстои", каза посоченият от ПП за канндидат-премиер Николай Денков при връщането на неизпълнения мандат.

Държавният глава постави въпроса за възможностите за формиране на мнозинство с третия, последен мандат за съставяне на правителство като попита ръководството на "Продължаваме промяната" дали биха могли да се договорят с ГЕРБ.

"Вчера вашите коалиционни партньори от "Демократична България" заявиха, че единственият начин за съставяне на правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Затова ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", каза Румен Радев.

ПП са готови на разговори за третия мандат с всички. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага нов обществен договор. ДПС смятат, че са най-подготвената партия да реализира такъв мандат. Според "Възраждане" трябва бързо да се върви към нови избори.

БСП пък няма да подкрепят кабинет с мандат на ДПС и "Възраждане". Според "Демократична България" сега е изключително важно да има правителство, но казват, че ПП и ГЕРБ трябва да се договорят. "Български възход" също са готови да го вземат.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14